Nowa wersja normy ISO 22000:2018 została opublikowana w dniu 19.06.2018 roku.
Szkolenia odbywają się wg nowej normy ISO 22000:2018. |

|
Cele szkolenia
|
- przekazanie informacji o zmianach w normie ISO 22000:2018 w stosunku do poprzedniej wersji;
- omówienie podstawowych wymagań normy ISO 22000;
- omówienie kroków, które pełnomocnik ds. systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności musi podjąć aby przygotować firmę pod nowe wymagania;
|
|
Adresaci szkolenia
|
pełnomocnicy, auditorzy, pracownicy działów jakości |
|
Szkolenie może być dofinansowane przez BUR w wysokości minimum 50%>> |
|
Program szkolenia
|
Godziny
|
Temat
|
Metoda szkolenia
|
9:00-12:30
|
Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu
|
Moderowana dyskusja
|
Wprowadzenie do zagadnienia: standard ISO 22000:2018
|
Wykład
|
Omówienie wymagań ISO 2200:2018:
- kontekst organizacji a w tym zrozumienie organizacji i jej kontekstu oraz zrozumienie potrzeb i oczekiwań zainteresowanych stron
-przywództwo, zaangażowanie najwyższego kierownictwa i Polityka jakości
-planowanie, działania odnoszące się do ryzyk i szans a cele jakościowe
|
Wykład
Ćwiczenie
|
12:30-13.15
|
Przerwa obiadowa
|
|
13:15-16:00
|
Omówienie wymagań ISO 2200 cd.:
- wsparcie: zasoby organizacji, kompetencje i świadomość, komunikacja
- działania operacyjne: identyfikacja, analiza ryzyka, HACCP, działania korygujące
- ocena efektów działania: monitorowanie, pomiary, analizy, audyty wewnętrzne, przegląd zarządzania
- doskonalenie systemu
|
Wykład
Ćwiczenie
|
Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych
|
Dyskusja moderowana, ankiety
|
|
Przerwy kawowe będą ustalane podczas zajęć przez eksperta i uczestników zgodnie z potrzebami.
|
Efekty szkolenia
|
Efekty w zakresie uzyskanej wiedzy:
- wiedza na temat podstawowych wymagań ISO 22000:2018 oraz zmian w stosunku do poprzedniego wydania;
Efekty w zakresie umiejętności:
- umiejętność wprowadzenia zmian wynikających z normy ISO 22000:2018 do systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w swojej firmie;
Efekty w zakresie kompetencji społecznych:
- świadoma i odpowiedzialna komunikacja zmian w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności w związku z wejściem w życie ISO 22000:2018;
|
|
Dokument wystawiany po szkoleniu
|
Zaświadczenie o ukończeniu szkolenia pt. „Wymagania normy ISO 22000:2018”wystawione przez Spółkę DEKRA Polska. |
|
Podobne szkolenia
|
Pełnomocnik Zintegrowanych Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (ISO 22000, HACCP, IFS, BRC)
Auditor Wewnętrzny Zintegrowanych Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (ISO 22000, HACCP, IFS, BRC)
Wymagania standardu FSSC 22000
Auditor wewnętrzny FSSC 22000
10 największych niezgodności w systemie IFS
IFS Global Markets Food
Food Defense - system obrony żywności przed celowymi skażeniami
Zafałszowania żywności - food fraud
Wymagania systemu HACCP - praktyczne warsztaty
VLOG – standard dla żywności bez GMO, wymagania prawne
Więcej szkoleń, które mogą Cię zainteresować znajdziesz w Katalogu szkoleń...
|
|
|
|
|