Food Defense - system obrony żywności przed celowymi skażeniami

Food Defense - system obrony żywności przed celowymi skażeniami
Cena netto 1099.00 zł

Opis

Zdobądź praktyczną wiedzę z zakresu zarządzania Programem Food Defense.


Dowiesz się, m.in. jak:

  1. skutecznie przeprowadzić ocenę środków ochrony,
  2. zaplanować efektywne środki kontroli dla zidentyfikowanych zagrożeń,
  3. utworzyć Plan Food Defense.


Zarejestruj się już dziś lub zapytaj o dostępne terminy!



Celem szkolenia jest zdobycie praktycznej wiedzy z zakresu ustanowienia i zarządzania Programem Food Defense – ochrona produktów spożywczych przed celowym skażeniem/sabotażem. Omówienie wytycznych w zakresie ochrony m.in.: IFS w. 6, BRC w.6, FSSC (ISO 22000, PAS 220), PAS 96.

  1. Wstęp. Przyczyny opracowania i wdrożenia Food Defense w zakładzie
  2. Definicje i terminy związane z Food Defense
  3. Plan Ochrony Żywności – zakres, analiza, procedura postepowania
  4. Procedury środków ochrony zewnętrznej zakładu:
  5. Procedury ochrony personelu i osób odwiedzających
  6. Procedury ochrony dostaw surowców
  7. Procedury ochrony wysyłek
  8. Procedury ochrony w trakcie magazynowania
  9. Środki reagowania na incydenty związane z bezpieczeństwem
  10. Dobór, kompetencje, uprawnienia, odpowiedzialności i szkolenia Zespołu ds. Food Defense
  11. Weryfikacja środków ochrony w Programie Food Defense
  12. Praktyczne przeprowadzenie analizy zagrożeń (ćwiczenia):
  13. w obszarach środków ochrony zewnętrznych
  14. w obszarach środków wewnętrznych
  15. szacowanie ryzyka w analizie zagrożeń Food Defense



Wykłady, dyskusja, ćwiczenia.

 

Po szkoleniu uczestnik:

  1. będzie potrafił przeprowadzić ocenę środków ochrony zewnętrznej zakładu,
  2. będzie potrafił przeprowadzić ocenę środków ochrony wewnętrznej zakładu,
  3. będzie potrafił przeprowadzić ocenę środków ochrony w trakcie dostaw surowców,
  4. będzie potrafił przeprowadzić ocenę środków ochrony w trakcie wysyłek towarów,
  5. będzie potrafił przeprowadzić ocenę środków ochrony w zakresie ochrony personelu
  6. będzie potrafił przeprowadzić ocenę środków ochrony w trakcie procesu produkcji
  7. będzie potrafił przeprowadzić analizę zagrożeń w zakresie Food Defense,
  8. będzie potrafił zaplanować środki kontroli dla zidentyfikowanych zagrożeń
  9. będzie potrafił zaplanować weryfikację środków kontroli dla zidentyfikowanych zagrożeń,
  10. będzie potrafił wdrożyć w zakładzie wymagania standardów IFS i/lub BRC i inne ww.
  11. będzie potrafił utworzyć Plan Food Defense
  12. będzie potrafił zdefiniować odpowiedzialności i uprawnienia pracowników w Programie Food Defense


Zarejestruj się

Aby się zarejestrować, wybierz miejsce oraz datę na górze strony.

Opinie

Dekra
Bardzo ciekawy styl prowadzenia przez wykładowcę.
- Beata
Dekra
Uważam, że [zajęcia] były przeprowadzone bardzo profesjonalnie i nic nie trzeba poprawiać.
- Krystyna

POTRZEBUJESZ SZKOLENIA DOPASOWANEGO DO POTRZEB TWOJEJ FIRMY? SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ.

 

Polecane szkolenia
Polecane artykuły