IFS Global Markets Food

IFS Global Markets Food
Cena netto 799.00 zł

Opis

Prowadzisz małe lub średnie przedsiębiorstwo w branży spożywczej?


Poznaj wymagania i praktyczne zastosowanie systemu IFS Global Markets Food. Dowiedz się, jak skutecznie przygotować firmę do procesu wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności i uzyskaj certyfikat IFS Food Standard.


Zapisz się na szkolenie już teraz!

Celem szkolenia jest:


  1. Zapoznanie uczestników z wymaganiami IFS Global Markets Food
  2.  
  3. Przygotowanie zakładu do wdrożenia IFS Global Markets Food
  4.  
  5. Wskazanie drogi do uzyskania certyfikatu IFS Food Standard

Adresatami szkolenia są przedstawiciele małych i średnich firm branży spożywczej potrzebujący wsparcia we wdrożeniu i rozwoju systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.

dzień godzina metoda szkolenia temat
Dzień 1 09:00-09:15 Dyskusja moderowana

Przywitanie, przedstawienie prowadzącego, zebranie informacji o oczekiwaniach słuchaczy, prezentacja celów oraz programu szkolenia

09:15-09:45 Wykład

Informacje wstępne o IFS Global Markets Food (odbiorcy, cele, korzyści)

09:45-10:15 Wykład

Etapy wdrażania IFS Global Markets Food

10:15-11:00 Wykład

Omówienie wymagań poziomu podstawowego IFS Global Markets Food

Przykłady dokumentacji

11:00-11:45 Wykład

Omówienie wymagań poziomu średniego IFS Global Markets Food

Przykłady dokumentacji

11:45-12:15 Wykład

Przebieg oceny:

  • wybór formy oceny,
  • umowa z jednostką certyfikującą,
  • oszacowanie czasu,
  • sporządzenie harmonogramu oceny.
12:15-12:45 Wykład

System punktacji oceny wymagań regularnych oraz tzw „must have”

12:45-13:00 Dyskusja moderowana

Podsumowanie I części spotkania

Pytania uczestników

13:00-13:45 Przerwa obiadowa
13:45-14:15 Wykład

Warunki wydania oceny

14:15-14:45 Wykład /ćwiczenie

Praktyczne zastosowanie systemu IFS Global Markets Food

14:45-15:00 Wykład

IFS Global Markets Food drogą do uzyskania certyfikatu IFS Food Standard

15:00-15:30 Dyskusja moderowana

Podsumowanie II części spotkania

Pytania uczestników

15:30-16:00 Dyskusja moderowana /Ankiety

Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych

  1. Dzień 1

    1. 09:00-09:15

      1. Dyskusja moderowana temat:

        Przywitanie, przedstawienie prowadzącego, zebranie informacji o oczekiwaniach słuchaczy, prezentacja celów oraz programu szkolenia

    2. 09:15-09:45

      1. Wykład temat:

        Informacje wstępne o IFS Global Markets Food (odbiorcy, cele, korzyści)

    3. 09:45-10:15

      1. Wykład temat:

        Etapy wdrażania IFS Global Markets Food

    4. 10:15-11:00

      1. Wykład temat:

        Omówienie wymagań poziomu podstawowego IFS Global Markets Food

        Przykłady dokumentacji

    5. 11:00-11:45

      1. Wykład temat:

        Omówienie wymagań poziomu średniego IFS Global Markets Food

        Przykłady dokumentacji

    6. 11:45-12:15

      1. Wykład temat:

        Przebieg oceny:

        • wybór formy oceny,
        • umowa z jednostką certyfikującą,
        • oszacowanie czasu,
        • sporządzenie harmonogramu oceny.
    7. 12:15-12:45

      1. Wykład temat:

        System punktacji oceny wymagań regularnych oraz tzw „must have”

    8. 12:45-13:00

      1. Dyskusja moderowana temat:

        Podsumowanie I części spotkania

        Pytania uczestników

    9. 13:00-13:45

      1. Przerwa obiadowa
    10. 13:45-14:15

      1. Wykład temat:

        Warunki wydania oceny

    11. 14:15-14:45

      1. Wykład /ćwiczenie temat:

        Praktyczne zastosowanie systemu IFS Global Markets Food

    12. 14:45-15:00

      1. Wykład temat:

        IFS Global Markets Food drogą do uzyskania certyfikatu IFS Food Standard

    13. 15:00-15:30

      1. Dyskusja moderowana temat:

        Podsumowanie II części spotkania

        Pytania uczestników

    14. 15:30-16:00

      1. Dyskusja moderowana /Ankiety temat:

        Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych

Przerwy kawowe będą ustalane wspólnie pomiędzy prowadzącym a uczestnikami.

Szkolenie w formie wykładów, ćwiczeń, oraz dyskusji moderowanej

  1. Pozyskanie wiedzy na temat IFS Global Markets Food.
  2. Wsparcie przedsiębiorstwa we wdrażaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
  3. Poznanie drogi- krok po kroku, do uzyskania certyfikatu IFS Food Standard, wpływającego na wzrost konkurencyjności firmy, wzrost bezpieczeństwa i jakości produkowanej żywności.

Zaświadczenie o ukończeniu szkolenia pt. „IFS Global Markets Food”

Zarejestruj się

Aby się zarejestrować, wybierz miejsce oraz datę na górze strony.

Opinie

Dekra
Bardzo ciekawy styl prowadzenia przez wykładowcę.
- Beata
Dekra
Jakość zajęć nie pozwoliła na wprowadzenie systemów naprawczych :)
- Dominika

POTRZEBUJESZ SZKOLENIA DOPASOWANEGO DO POTRZEB TWOJEJ FIRMY? SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ.

 

Polecane szkolenia
Polecane artykuły