IFS Global Markets Food

IFS Global Markets Food
Cena netto
Cena brutto 0.00 zł

Opis

* Uwaga! Szkolenie dostępne wyłącznie jako szkolenie zamknięte, realizowane na zlecenie konkretnej firmy. Istnieje możliwość modyfikacji programu i czasu trwania szkolenia. Zapraszamy po ofertę »


Prowadzisz małe lub średnie przedsiębiorstwo w branży spożywczej?


Poznaj wymagania i praktyczne zastosowanie systemu IFS Global Markets Food. Dowiedz się, jak skutecznie przygotować firmę do procesu wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności i uzyskaj certyfikat IFS Food Standard.


Celem szkolenia jest:


  1. Zapoznanie uczestników z wymaganiami IFS Global Markets Food
  2.  
  3. Przygotowanie zakładu do wdrożenia IFS Global Markets Food
  4.  
  5. Wskazanie drogi do uzyskania certyfikatu IFS Food Standard

Adresatami szkolenia są przedstawiciele małych i średnich firm branży spożywczej potrzebujący wsparcia we wdrożeniu i rozwoju systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.

dzień godzina metoda szkolenia temat
Dzień 1 09:00-09:15 Dyskusja moderowana

Przywitanie, przedstawienie prowadzącego, zebranie informacji o oczekiwaniach słuchaczy, prezentacja celów oraz programu szkolenia

09:15-09:45 Wykład

Informacje wstępne o IFS Global Markets Food (odbiorcy, cele, korzyści)

09:45-10:15 Wykład

Etapy wdrażania IFS Global Markets Food

10:15-11:00 Wykład

Omówienie wymagań poziomu podstawowego IFS Global Markets Food

Przykłady dokumentacji

11:00-11:45 Wykład

Omówienie wymagań poziomu średniego IFS Global Markets Food

Przykłady dokumentacji

11:45-12:15 Wykład

Przebieg oceny:

  • wybór formy oceny,
  • umowa z jednostką certyfikującą,
  • oszacowanie czasu,
  • sporządzenie harmonogramu oceny.
12:15-12:45 Wykład

System punktacji oceny wymagań regularnych oraz tzw „must have”

12:45-13:00 Dyskusja moderowana

Podsumowanie I części spotkania

Pytania uczestników

13:00-13:45 Przerwa obiadowa
13:45-14:15 Wykład

Warunki wydania oceny

14:15-14:45 Wykład /ćwiczenie

Praktyczne zastosowanie systemu IFS Global Markets Food

14:45-15:00 Wykład

IFS Global Markets Food drogą do uzyskania certyfikatu IFS Food Standard

15:00-15:30 Dyskusja moderowana

Podsumowanie II części spotkania

Pytania uczestników

15:30-16:00 Dyskusja moderowana /Ankiety

Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych

  1. Dzień 1

    1. 09:00-09:15

      1. Dyskusja moderowana temat:

        Przywitanie, przedstawienie prowadzącego, zebranie informacji o oczekiwaniach słuchaczy, prezentacja celów oraz programu szkolenia

    2. 09:15-09:45

      1. Wykład temat:

        Informacje wstępne o IFS Global Markets Food (odbiorcy, cele, korzyści)

    3. 09:45-10:15

      1. Wykład temat:

        Etapy wdrażania IFS Global Markets Food

    4. 10:15-11:00

      1. Wykład temat:

        Omówienie wymagań poziomu podstawowego IFS Global Markets Food

        Przykłady dokumentacji

    5. 11:00-11:45

      1. Wykład temat:

        Omówienie wymagań poziomu średniego IFS Global Markets Food

        Przykłady dokumentacji

    6. 11:45-12:15

      1. Wykład temat:

        Przebieg oceny:

        • wybór formy oceny,
        • umowa z jednostką certyfikującą,
        • oszacowanie czasu,
        • sporządzenie harmonogramu oceny.
    7. 12:15-12:45

      1. Wykład temat:

        System punktacji oceny wymagań regularnych oraz tzw „must have”

    8. 12:45-13:00

      1. Dyskusja moderowana temat:

        Podsumowanie I części spotkania

        Pytania uczestników

    9. 13:00-13:45

      1. Przerwa obiadowa
    10. 13:45-14:15

      1. Wykład temat:

        Warunki wydania oceny

    11. 14:15-14:45

      1. Wykład /ćwiczenie temat:

        Praktyczne zastosowanie systemu IFS Global Markets Food

    12. 14:45-15:00

      1. Wykład temat:

        IFS Global Markets Food drogą do uzyskania certyfikatu IFS Food Standard

    13. 15:00-15:30

      1. Dyskusja moderowana temat:

        Podsumowanie II części spotkania

        Pytania uczestników

    14. 15:30-16:00

      1. Dyskusja moderowana /Ankiety temat:

        Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych

Przerwy kawowe będą ustalane wspólnie pomiędzy prowadzącym a uczestnikami.

Szkolenie w formie wykładów, ćwiczeń, oraz dyskusji moderowanej

  1. Pozyskanie wiedzy na temat IFS Global Markets Food.
  2. Wsparcie przedsiębiorstwa we wdrażaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
  3. Poznanie drogi- krok po kroku, do uzyskania certyfikatu IFS Food Standard, wpływającego na wzrost konkurencyjności firmy, wzrost bezpieczeństwa i jakości produkowanej żywności.

Zaświadczenie o ukończeniu szkolenia pt. „IFS Global Markets Food”

Zarejestruj się

Aby się zarejestrować, wybierz miejsce oraz datę na górze strony.

Opinie

Dekra
Na szkoleniu można nie tylko zrozumieć, ale wręcz zaprzyjaźnić się z ISO. Moja ocena to 10/10. [Opinia zweryfikowana przez DEKRA Polska sp. z o.o.]
- Uczestnik szkolenia "Wymagania normy ISO 27001"
Dekra
Jakość zajęć nie pozwoliła na wprowadzenie systemów naprawczych :) [Opinia zweryfikowana przez DEKRA Polska sp. z o.o.]
- Uczestnik szkolenia dla audytorów wew. SZBI

POTRZEBUJESZ SZKOLENIA DOPASOWANEGO DO POTRZEB TWOJEJ FIRMY? SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ.

 

Polecane szkolenia
Polecane artykuły