Wymagania normy ISO 22000

Wymagania normy ISO 22000
Cena netto

Opis

Spełnij wymagania międzynarodowego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000:2018.


  1. Poznaj aktualne wymagania i interpretację normy ISO 22000.
  2. Uzyskaj umiejętność adaptacji systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w swojej firmie do wymagań normy ISO 22000.
  3. Dowiedz się, jak skutecznie komunikować zmiany w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności w związku z wejściem w życie ISO 22000.



Zgłoś się już dziś po ofertę na szkolenie dla Twojej firmy!



* Uwaga! Szkolenie dostępne wyłącznie jako szkolenie zamknięte, realizowane na zlecenie konkretnej firmy. Istnieje możliwość modyfikacji programu i czasu trwania szkolenia. Zapraszamy po ofertę »

  1. przekazanie informacji o zmianach w normie ISO 22000:2018 w stosunku do poprzedniej wersji;
  2. omówienie podstawowych wymagań normy ISO 22000;
  3. omówienie kroków, które pełnomocnik ds. systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności musi podjąć aby przygotować firmę pod nowe wymagania;

Pełnomocnicy, auditorzy, pracownicy działów jakości

dzień godzina metoda szkolenia temat
Dzień 1 9:00-12:30 Moderowana dyskusja

Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu

Wykład

Wprowadzenie do zagadnienia: standard ISO 22000:2018

Wykład / Ćwiczenie

Omówienie wymagań ISO 2200:2018:

  • kontekst organizacji a w tym zrozumienie organizacji i jej kontekstu oraz zrozumienie potrzeb i oczekiwań zainteresowanych stron
  • przywództwo, zaangażowanie najwyższego kierownictwa i Polityka jakości
  • planowanie, działania odnoszące się do ryzyk i szans a cele jakościowe
12:30-13:15 Przerwa obiadowa
13:15-16:00 Wykład / Ćwiczenie

Omówienie wymagań ISO 2200 c.d.:

  • wsparcie: zasoby organizacji, kompetencje i świadomość, komunikacja
  • działania operacyjne: identyfikacja, analiza ryzyka, HACCP, działania korygujące
  • ocena efektów działania: monitorowanie, pomiary, analizy, audyty wewnętrzne, przegląd zarządzania
  • doskonalenie systemu
Dyskusja moderowana, ankiety

Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych

  1. Dzień 1

    1. 9:00-12:30

      1. Moderowana dyskusja temat:

        Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu

      2. Wykład temat:

        Wprowadzenie do zagadnienia: standard ISO 22000:2018

      3. Wykład / Ćwiczenie temat:

        Omówienie wymagań ISO 2200:2018:

        • kontekst organizacji a w tym zrozumienie organizacji i jej kontekstu oraz zrozumienie potrzeb i oczekiwań zainteresowanych stron
        • przywództwo, zaangażowanie najwyższego kierownictwa i Polityka jakości
        • planowanie, działania odnoszące się do ryzyk i szans a cele jakościowe
    2. 12:30-13:15

      1. Przerwa obiadowa
    3. 13:15-16:00

      1. Wykład / Ćwiczenie temat:

        Omówienie wymagań ISO 2200 c.d.:

        • wsparcie: zasoby organizacji, kompetencje i świadomość, komunikacja
        • działania operacyjne: identyfikacja, analiza ryzyka, HACCP, działania korygujące
        • ocena efektów działania: monitorowanie, pomiary, analizy, audyty wewnętrzne, przegląd zarządzania
        • doskonalenie systemu
      2. Dyskusja moderowana, ankiety temat:

        Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych

Przerwy kawowe będą ustalane podczas zajęć przez eksperta i uczestników zgodnie z potrzebami.

Efekty w zakresie uzyskanej wiedzy:

  1. wiedza na temat podstawowych wymagań ISO 22000:2018 oraz zmian w stosunku do poprzedniego wydania;

Efekty w zakresie umiejętności:

  1. umiejętność wprowadzenia zmian wynikających z normy ISO 22000:2018 do systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w swojej firmie;

Efekty w zakresie kompetencji społecznych:

  1. świadoma i odpowiedzialna komunikacja zmian w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności w związku z wejściem w życie ISO 22000:2018;

Zaświadczenie o ukończeniu szkolenia pt. „Wymagania normy ISO 22000:2018”wystawione przez Spółkę DEKRA Polska.

Zarejestruj się

Aby się zarejestrować, wybierz miejsce oraz datę na górze strony.

Opinie

Dekra
Bardzo ciekawy styl prowadzenia przez wykładowcę.
- Beata
Dekra
Uważam, że [zajęcia] były przeprowadzone bardzo profesjonalnie i nic nie trzeba poprawiać.
- Krystyna

POTRZEBUJESZ SZKOLENIA DOPASOWANEGO DO POTRZEB TWOJEJ FIRMY? SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ.

 

Polecane szkolenia
Polecane artykuły