Jesteś odpowiedzialny za zarządzanie jakością i zapewniasz bezpieczeństwo produktom w branży spożywczej? Jeśli tak to trafiłeś w idealne miejsce! Chcąc nabyć umiejętności oraz konkretne uprawnienia skorzystaj z naszego szkolenia.
Zapraszamy również osoby odpowiedzialne za wdrożenia systemów, a także wszystkie osoby zainteresowane poszerzeniem lub zaktualizowaniem wiedzy na temat audytowania - według wymagań ISO 22000:2018, HACCP, IFS v7, BRC v8.
Celem szkolenia jest:
Szkolenie przeznaczone jest dla kadry kierowniczej oraz kandydatów na Pełnomocników ds.Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (SZBŻ).
Program szkolenia realizowanego w formie zdalnej (on-line) znajdziesz w pliku "PDF ze szczegółami" powyżej.
Program szkolenia realizowanego w formie stacjonarnej znajdziesz poniżej:
dzień | godzina | metoda szkolenia | temat |
---|---|---|---|
Dzień 1 | 09:00-12:30 | Dyskusja moderowana |
Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu |
Wykład z przykładami |
Rola Kierownictwa i Pełnomocnika ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności Korzyści i trudności we wdrożeniu SZBŻ
|
||
Wykład z przykładami |
Regulacje prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności Najważniejsze definicje związane z systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności |
||
Wykład z przykładami |
Podstawowe wymagania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ
|
||
12:30-13.15 | Przerwa obiadowa | ||
13:15-16:00 | Wykład z przykładami |
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ
|
|
Dyskusja moderowana |
Podsumowanie dnia pierwszego |
||
Dzień 2 | 09:00-12:30 | Dyskusja moderowana |
Prezentacja celów i oczekiwań uczestników związanych z programem drugiego dnia szkolenia |
Wykład z przykładami |
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ
|
||
Wykład /ćwiczenie |
|
||
12:30-13:15 | Przerwa obiadowa | ||
13:15-16:00 | Wykład /ćwiczenie |
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ
|
|
Dyskusja moderowana |
Podsumowanie drugiego dnia szkolenia |
||
Dzień 3 | 09:00-12:30 | Dyskusja moderowana |
Prezentacja celów i oczekiwań uczestników związanych z programem trzeciego dnia szkolenia |
Wykład /ćwiczenie |
Dokumentacja i zapisy SZBŻ Warsztaty: opracowanie zasad nadzoru nad dokumentacją i zapisami |
||
Wykład /ćwiczenie |
Audit Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Warsztaty: opracowanie procedury auditów wewnętrznych Działania korygujące i zapobiegawcze Warsztaty: określenie działań korygujących/zapobiegających wynikających z przedstawionych sytuacji |
||
Wykład |
Przegląd zarządzania Certyfikacja |
||
12:30-13:15 | Przerwa obiadowa | ||
13:15-15:00 | Test |
Test sprawdzający wiedzę |
|
Dyskusja moderowana /Ankiety |
Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych oraz omówienie wyników egzaminu |
Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu
Rola Kierownictwa i Pełnomocnika ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Korzyści i trudności we wdrożeniu SZBŻ
Regulacje prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności
Najważniejsze definicje związane z systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności
Podstawowe wymagania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ
Podsumowanie dnia pierwszego
Prezentacja celów i oczekiwań uczestników związanych z programem drugiego dnia szkolenia
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ
Podsumowanie drugiego dnia szkolenia
Prezentacja celów i oczekiwań uczestników związanych z programem trzeciego dnia szkolenia
Dokumentacja i zapisy SZBŻ
Warsztaty: opracowanie zasad nadzoru nad dokumentacją i zapisami
Audit Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Warsztaty: opracowanie procedury auditów wewnętrznych
Działania korygujące i zapobiegawcze
Warsztaty: określenie działań korygujących/zapobiegających wynikających z przedstawionych sytuacji
Przegląd zarządzania
Certyfikacja
Test sprawdzający wiedzę
Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych oraz omówienie wyników egzaminu
Przerwy kawowe będą ustalane wspólnie pomiędzy prowadzącym a uczestnikami.
Po szkoleniu uczestnicy będą posiadali umiejętność:
Certyfikat wystawiony przez Spółkę DEKRA Polska „Pełnomocnik Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnego z ISO 22000:2018, HACCP, IFS v7, BRC v8”.
Cena zawiera:
Rejestracja na szkolenie oznacza akceptację regulaminu szkoleń: Regulamin - DEKRA
Szkolenia online odbywają się najczęściej na platformie Zoom.
Wymagania sprzętowe:
Aby się zarejestrować, wybierz miejsce oraz datę na górze strony.
Merytorycznie i praktycznie szkolenie przeprowadzono na bardzo wysokim poziomie.
Na szkoleniu można nie tylko zrozumieć, ale wręcz zaprzyjaźnić się z ISO. Moja ocena to 10/10.
POTRZEBUJESZ SZKOLENIA DOPASOWANEGO DO POTRZEB TWOJEJ FIRMY? SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ.