Jesteś odpowiedzialny za zarządzanie jakością i zapewniasz bezpieczeństwo produktom w branży spożywczej? Jeśli tak to trafiłeś w idealne miejsce! Chcąc nabyć umiejętności oraz konkretne uprawnienia skorzystaj z naszego szkolenia.
Zapraszamy również osoby odpowiedzialne za wdrożenia systemów, a także wszystkie osoby zainteresowane poszerzeniem lub zaktualizowaniem wiedzy na temat audytowania - według wymagań ISO 22000:2018, HACCP, IFS v8, BRC v9.
Celem szkolenia jest:
Szkolenie przeznaczone jest dla kadry kierowniczej oraz kandydatów na Pełnomocników ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (SZBŻ).
Dzień szkoleniowy trwa 7 godzin zegarowych 09:00 – 16:00 lub 08:00 – 15:00.
Potwierdzenie godzin szkolenia wraz z agendą wyślemy na 7 dni przed terminem razem z potwierdzeniem realizacji, pozostałymi informacjami organizacyjnymi oraz linkiem do spotkania.
Moduł I
Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu oraz formy prowadzenia szkoleń w tym ćwiczeń
Rola Kierownictwa i Pełnomocnika ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Korzyści i trudności we wdrożeniu SZBŻ – opracowanie korzyści SZBŻ przez uczestników szkolenia
Regulacje prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności
Najważniejsze definicje związane z systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności
Zapoznanie uczestników z wymaganiami poniższych standardów BRC oraz IFS w podanym poniżej zakresie – uczestnicy zapoznają się z wymaganiami przed szkoleniem na podstawie otrzymanych standardów w postaci elektronicznej
Omówienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000:2018, standardy BRC v9, IFS v8 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ – dyskusja z uczestnikami, wyjaśnienie wybranych zagadnień
Moduł II
Zapoznanie uczestników z wymaganiami poniższych standardów BRC oraz IFS w podanym poniżej zakresie – uczestnicy zapoznają się z wymaganiami przed szkoleniem na podstawie otrzymanych standardów w postaci elektronicznej
Omówienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000:2018, standardy BRC v9, IFS v8 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ – dyskusja z uczestnikami, wyjaśnienie wybranych zagadnień
Moduł III
Zapoznanie uczestników z wymaganiami poniższych standardów BRC oraz IFS w podanym poniżej zakresie – uczestnicy zapoznają się z wymaganiami przed szkoleniem na podstawie otrzymanych standardów w postaci elektronicznej
Omówienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000:2018, standardy BRC v9, IFS v8 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ – dyskusja z uczestnikami, wyjaśnienie wybranych zagadnień
Moduł IV
Etapy i Zasady systemu HACCP – zidentyfikowanie przez uczestników zagrożeń na podstawie wybranej sytuacji oraz przeprowadzenie ich analiz. Omówienie z uczestnikami wykonanego zadania. Opracowanie zasad nadzoru nad CCP
Moduł V
Zapoznanie uczestników z wymaganiami poniższych standardów BRC oraz IFS w podanym poniżej zakresie – uczestnicy zapoznają się z wymaganiami przed szkoleniem na podstawie otrzymanych standardów w postaci elektronicznej
Omówienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000:2018, standardy BRC v9, IFS v8 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia Pełnomocnika ds. SZBŻ – dyskusja z uczestnikami, wyjaśnienie wybranych zagadnień
Moduł VI
Audit Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Działania korygujące i zapobiegawcze
Warsztaty: określenie działań korygujących/zapobiegających wynikających z przedstawionych sytuacji
Przegląd zarządzania
Certyfikacja
Moduł V
Test sprawdzający wiedzę
Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych oraz omówienie wyników testu
Po szkoleniu uczestnicy będą posiadali umiejętność:
Certyfikat wystawiony przez Spółkę DEKRA Polska „Pełnomocnik Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnego z ISO 22000:2018, HACCP, IFS v8, BRC v9”.
Cena zawiera:
Rejestracja na szkolenie oznacza akceptację regulaminu szkoleń: Regulamin - DEKRA
Szkolenia online odbywają się najczęściej na platformie Zoom.
Wymagania sprzętowe:
Merytorycznie i praktycznie szkolenie przeprowadzono na bardzo wysokim poziomie. [Opinia zweryfikowana przez DEKRA Polska sp. z o.o.]
Na szkoleniu można nie tylko zrozumieć, ale wręcz zaprzyjaźnić się z ISO. Moja ocena to 10/10. [Opinia zweryfikowana przez DEKRA Polska sp. z o.o.]
POTRZEBUJESZ SZKOLENIA DOPASOWANEGO DO POTRZEB TWOJEJ FIRMY? SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ.