 
                            * Uwaga! Szkolenie dostępne wyłącznie jako szkolenie zamknięte, realizowane na zlecenie konkretnej firmy. Istnieje możliwość modyfikacji programu i czasu trwania szkolenia. Zapraszamy po ofertę »
Weź udział w szkoleniu DEKRA i dowiedz się, jak zapobiegać przypadkom food fraud, czyli zafałszowania żywności.
Zapisz się na szkolenie już teraz!
Uczestnicy szkolenia
Osoby zainteresowane
| dzień | godzina | metoda szkolenia | temat | 
|---|---|---|---|
| Dzień 1 | 09:00-12:30 | Dyskusja moderowana /Wykład | Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu | 
| Dyskusja moderowana /Wykład | Zafałszowanie żywności w teorii Omówienie definicji ujętych w normach systemów zapewnienia jakości oraz w prawie żywnościowym | ||
| Dyskusja moderowana /Wykład | Przyczyny fałszowania żywności | ||
| Dyskusja moderowana /Wykład | Sposoby fałszowania żywności | ||
| Dyskusja moderowana /Wykład | Najczęściej fałszowane produkty spożywcze | ||
| Dyskusja moderowana /Wykład | Skutki fałszowania żywności | ||
| 12:30-13.15 | Przerwa obiadowa | ||
| 13:15-16:00 | Wykład /Warsztaty | Opracowanie, wdrożenie i utrzymanie Planu ograniczenia oszustwa produktowego: 
 | |
| Wykład /Warsztaty | Przeprowadzenie oceny ryzyka oszustwa wybranego środka spożywczego: 
 | ||
| Wykład /Warsztaty | Opracowanie planu łagodzenia skutków oszustwa: 
 | ||
| Dyskusja moderowana /Ankiety | Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych | 
Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu
Zafałszowanie żywności w teorii
Omówienie definicji ujętych w normach systemów zapewnienia jakości oraz w prawie żywnościowym
Przyczyny fałszowania żywności
Sposoby fałszowania żywności
Najczęściej fałszowane produkty spożywcze
Skutki fałszowania żywności
Opracowanie, wdrożenie i utrzymanie Planu ograniczenia oszustwa produktowego:
Przeprowadzenie oceny ryzyka oszustwa wybranego środka spożywczego:
Opracowanie planu łagodzenia skutków oszustwa:
Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych
Przerwy kawowe będą ustalane wspólnie pomiędzy prowadzącym a uczestnikami.
Zaświadczenie o ukończeniu szkolenia pt. „Zafałszowania żywności – food fraud”
Cena zawiera:
Rejestracja na szkolenie oznacza akceptację regulaminu szkoleń: Regulamin - DEKRA
Aby się zarejestrować, wybierz miejsce oraz datę na górze strony.
Szkolenia on-line na platformie Zoom są stosunkowo dobrym rozwiązaniem, aplikacja daje możliwości tworzenia pokojów, udostępniania ekranu, itd., więc nie mam dodatkowych uwag. [Opinia zweryfikowana przez DEKRA Polska sp. z o.o.]
Jakość zajęć nie pozwoliła na wprowadzenie systemów naprawczych :) [Opinia zweryfikowana przez DEKRA Polska sp. z o.o.]
 
    POTRZEBUJESZ SZKOLENIA DOPASOWANEGO DO POTRZEB TWOJEJ FIRMY? SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ.