Zdobądź wiedzę i kompetencje niezbędne do pełnienia funkcji Auditora wewnętrznego Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000, HACCP, IFS, BRC!
Poznaj wymagania i prawidłową interpretację norm ISO 22000:2018, HACCP, IFS v8, BRC v9. Zdobądź kompetencje w zakresie prowadzenia audytów wewnętrznych Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnego z wymaganiami norm ISO 22000, HACCP, IFS, BRC.
Zapisz się już dziś!
Celem szkolenia jest:
Dzień 1
09:00-12:30
Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu
Prezentacja norm i standardów, omówienie zadań auditora
Najważniejsze definicje związane z systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v9, IFS v8 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia auditora wewnętrznego wraz z przykładami w postaci zdjęć w celu omówienia zgodności sytuacji z wymaganiami, ćwiczenia z wypowiedzi auditorów.
12:30-13.15
Przerwa
13:15-16:00
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v9, IFS v8 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia auditora wewnętrznego wraz z przykładami w postaci zdjęć w celu omówienia zgodności sytuacji z wymaganiami, ćwiczenia z wypowiedzi auditorów.
Podsumowanie pierwszego dnia szkolenia
Dzień 2
09:00-12:30
Prezentacja celów i oczekiwań uczestników związanych z programem drugiego dnia szkolenia
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v9, IFS v8 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia auditora wewnętrznego - cd. wraz z przykładami w postaci zdjęć w celu omówienia zgodności sytuacji z wymaganiami, ćwiczenia z wypowiedzi auditorów.
Audit Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
12:30-13:15
Przerwa
13:15-16:00
Przeprowadzenie Auditu Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Ćwiczenie: studium przypadku
Podsumowanie drugiego dnia szkolenia
Dzień 3
09:00-12:30
Prezentacja celów i oczekiwań uczestników związanych z programem trzeciego dnia szkolenia
Etapy końcowe auditu Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
12:30-13:15
Przerwa
13:15-16:00
Egzamin
Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych oraz omówienie wyników egzaminu
Szkolenie w formie wykładów, ćwiczeń oraz dyskusji moderowanej.
Po szkoleniu uczestnicy będą posiadali umiejętność:
Certyfikat (po zdaniu egzaminu) wystawiony przez Spółkę DEKRA Polska: „Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności według wymagań ISO 22000:2018, HACCP, IFS v8, BRC v9”.
Cena zawiera:
Rejestracja na szkolenie oznacza akceptację regulaminu szkoleń: Regulamin - DEKRA
Szkolenia online odbywają się najczęściej na platformie Zoom.
Wymagania sprzętowe:
Aby się zarejestrować, wybierz miejsce oraz datę na górze strony.
Bardzo ciekawy styl prowadzenia przez wykładowcę. [Opinia zweryfikowana przez DEKRA Polska sp. z o.o.]
Jakość zajęć nie pozwoliła na wprowadzenie systemów naprawczych :) [Opinia zweryfikowana przez DEKRA Polska sp. z o.o.]
POTRZEBUJESZ SZKOLENIA DOPASOWANEGO DO POTRZEB TWOJEJ FIRMY? SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ.