Zdobądź wiedzę i kompetencje niezbędne do pełnienia funkcji Auditora wewnętrznego Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000, HACCP, IFS, BRC!
Poznaj wymagania i prawidłową interpretację norm ISO 22000:2018, HACCP, IFS v7, BRC v8. Zdobądź kompetencje w zakresie prowadzenia audytów wewnętrznych Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnego z wymaganiami norm ISO 22000, HACCP, IFS, BRC.
Zapisz się już dziś!
Celem szkolenia jest:
dzień | godzina | metoda szkolenia | temat |
---|---|---|---|
Dzień 1 | 09:00-12:30 | Dyskusja moderowana |
Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu |
Wykład z przykładami |
Prezentacja norm i standardów, omówienie zadań auditora |
||
Wykład z przykładami |
Najważniejsze definicje związane z systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności |
||
Wykład z przykładami |
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia auditora wewnętrznego |
||
12:30-13.15 | Przerwa obiadowa | ||
13:15-16:00 | Wykład z przykładami |
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia auditora wewnętrznego |
|
Dyskusja moderowana |
Podsumowanie pierwszego dnia szkolenia |
||
Dzień 2 | 09:00-12:30 | Dyskusja moderowana |
Prezentacja celów i oczekiwań uczestników związanych z programem drugiego dnia szkolenia |
Wykład z przykładami |
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia auditora wewnętrznego - cd. |
||
Wykład /ćwiczenia |
Audit Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
|
||
12:30-13:15 | Przerwa obiadowa | ||
13:15-16:00 | Wykład /ćwiczenia |
Przeprowadzenie Auditu Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Ćwiczenie: studium przypadku |
|
Dyskusja moderowana |
Podsumowanie drugiego dnia szkolenia |
||
Dzień 3 | 09:00-12:30 | Dyskusja moderowana |
|
Wykład oraz ćwiczenia |
Etapy końcowe auditu Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
|
||
Ćwiczenie |
Warsztaty: ocena przedstawionej sytuacji przez auditorów wraz z określeniem niezgodności, przypisaniem do konkretnego punktu normy/standardu wraz z wyjaśnieniem |
||
12:30-13:15 | Przerwa obiadowa | ||
13:15-15:00 | Egzamin |
Egzamin |
|
Dyskusja moderowana |
Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych oraz omówienie wyników egzaminu |
Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu
Prezentacja norm i standardów, omówienie zadań auditora
Najważniejsze definicje związane z systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia auditora wewnętrznego
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia auditora wewnętrznego
Podsumowanie pierwszego dnia szkolenia
Prezentacja celów i oczekiwań uczestników związanych z programem drugiego dnia szkolenia
Przypomnienie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 22000, standardy BRC v8, IFS v7 oraz Kodeks Żywnościowy z punktu widzenia auditora wewnętrznego - cd.
Audit Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Przeprowadzenie Auditu Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Ćwiczenie: studium przypadku
Podsumowanie drugiego dnia szkolenia
Prezentacja celów i oczekiwań uczestników związanych z programem trzeciego dnia szkolenia
Etapy końcowe auditu Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Warsztaty: ocena przedstawionej sytuacji przez auditorów wraz z określeniem niezgodności, przypisaniem do konkretnego punktu normy/standardu wraz z wyjaśnieniem
Egzamin
Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych oraz omówienie wyników egzaminu
Przerwy kawowe będą ustalane wspólnie pomiędzy prowadzącym a uczestnikami.
Szkolenie w formie wykładów, ćwiczeń oraz dyskusji moderowanej.
Po szkoleniu uczestnicy będą posiadali umiejętność:
Certyfikat (po zdaniu egzaminu) wystawiony przez Spółkę DEKRA Polska: „Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności według wymagań ISO 22000:2018, HACCP, IFS v7, BRC v8”.
Cena zawiera:
Rejestracja na szkolenie oznacza akceptację regulaminu szkoleń: Regulamin - DEKRA
Szkolenia online odbywają się najczęściej na platformie Zoom.
Wymagania sprzętowe:
Aby się zarejestrować, wybierz miejsce oraz datę na górze strony.
Bardzo ciekawy styl prowadzenia przez wykładowcę.
Jakość zajęć nie pozwoliła na wprowadzenie systemów naprawczych :)
POTRZEBUJESZ SZKOLENIA DOPASOWANEGO DO POTRZEB TWOJEJ FIRMY? SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ.