* Uwaga! Szkolenie dostępne wyłącznie jako szkolenie zamknięte, realizowane na zlecenie konkretnej firmy. Istnieje możliwość modyfikacji programu i czasu trwania szkolenia. Zapraszamy po ofertę »
Weź udział w szkoleniu DEKRA i dowiedz się, jak zapobiegać przypadkom food fraud, czyli zafałszowania żywności.
Zapisz się na szkolenie już teraz!
Uczestnicy szkolenia
Osoby zainteresowane
dzień | godzina | metoda szkolenia | temat |
---|---|---|---|
Dzień 1 | 09:00-12:30 | Dyskusja moderowana /Wykład |
Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu |
Dyskusja moderowana /Wykład |
Zafałszowanie żywności w teorii Omówienie definicji ujętych w normach systemów zapewnienia jakości oraz w prawie żywnościowym |
||
Dyskusja moderowana /Wykład |
Przyczyny fałszowania żywności |
||
Dyskusja moderowana /Wykład |
Sposoby fałszowania żywności |
||
Dyskusja moderowana /Wykład |
Najczęściej fałszowane produkty spożywcze |
||
Dyskusja moderowana /Wykład |
Skutki fałszowania żywności |
||
12:30-13.15 | Przerwa obiadowa | ||
13:15-16:00 | Wykład /Warsztaty |
Opracowanie, wdrożenie i utrzymanie Planu ograniczenia oszustwa produktowego:
|
|
Wykład /Warsztaty |
Przeprowadzenie oceny ryzyka oszustwa wybranego środka spożywczego:
|
||
Wykład /Warsztaty |
Opracowanie planu łagodzenia skutków oszustwa:
|
||
Dyskusja moderowana /Ankiety |
Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych |
Rozpoczęcie szkolenia: przedstawienie prowadzącego i uczestników, zebranie oczekiwań uczestników, prezentacja celów i programu
Zafałszowanie żywności w teorii
Omówienie definicji ujętych w normach systemów zapewnienia jakości oraz w prawie żywnościowym
Przyczyny fałszowania żywności
Sposoby fałszowania żywności
Najczęściej fałszowane produkty spożywcze
Skutki fałszowania żywności
Opracowanie, wdrożenie i utrzymanie Planu ograniczenia oszustwa produktowego:
Przeprowadzenie oceny ryzyka oszustwa wybranego środka spożywczego:
Opracowanie planu łagodzenia skutków oszustwa:
Zakończenie szkolenia: podsumowanie celów i oczekiwań uczestników, wypełnienie ankiet ewaluacyjnych
Przerwy kawowe będą ustalane wspólnie pomiędzy prowadzącym a uczestnikami.
Zaświadczenie o ukończeniu szkolenia pt. „Zafałszowania żywności – food fraud”
Cena zawiera:
Rejestracja na szkolenie oznacza akceptację regulaminu szkoleń: Regulamin - DEKRA
Aby się zarejestrować, wybierz miejsce oraz datę na górze strony.
Bardzo ciekawy styl prowadzenia przez wykładowcę. [Opinia zweryfikowana przez DEKRA Polska sp. z o.o.]
Uważam, że [zajęcia] były przeprowadzone bardzo profesjonalnie i nic nie trzeba poprawiać. [Opinia zweryfikowana przez DEKRA Polska sp. z o.o.]
POTRZEBUJESZ SZKOLENIA DOPASOWANEGO DO POTRZEB TWOJEJ FIRMY? SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ.